De ce avem nevoie de obiective importante?

Cu toți avem obiective, fie că sunt doar pentru ziua respectivă sau sunt mult mai inspiraționale și sunt pe termen lung. Problema cu obiectivele multor oameni este că nu vă inspiră chiar asa de tare încât să săriți din pat dimineața. Din cauza asta avem nevoie de obiective mai importante. Obiectivele importante creează emoție și te ambiționează să crești și să te extinzi mult mai mult. Dar, dacă vrei obiective semnificative trebuie să creezi obiceiuri care sunt îndeajuns de convingătoare să te motiveze și să acționezi.

Cum să faci asta mai exact?

  • Noteaza-le.

Scrie-ți obiectivele, nu pe calculator, ci pe o foaie sau într-un jurnal. Cand ai făcut asta o să vezi că în acel moment se întâmplă ceva. Devii un creator în momentul în care ți-ai notat obiectivele și iți dai seama în mintea ta și în subconștientul tău că ăsta nu este locul unde ai vrea să fii. Atunci creierul tău începe să devină nemulțumit. Unul dintre cel mai mari factori motivatori este sentimentul de nemulțumire. Când ești confortabil și relaxat, nu ești motivat să faci tot ce trebuie ca să poți realiza lucrurile pe care le vrei. Nemulțumirea este o putere pe care tu o vrei. Ai nevoie de o reală acțiune atunci când găsești niște lucruri de care vrei să scapi. Tensiunea și presiunea poate servi ca conductori puternici ai acțiunilor noaste. Folosește-o ca pe o unealtă să te motivezi singur și poți începe să faci pași spre succes.

 

  • Gaseste-ti ”DE CE –UL”

 

Acum notează detaliile, cum te vei simți după ce vei realiza acest obiectiv? Ce ar înseamna pentru tine?Cum îți va schimba viața?

Fiind absolut clar de ce trebuie să-ți realizezi obiectivul, o să-ți găsești scopul. Scopul este mai important decât rezultatul. Scopul unui obiectiv nu este acela de a obține rezultatul, ci despre cum rezultatul final te va schimba pe tine ca persoană.

Cunoscându-ți scopul te va ajuta să rămâi focusat, și te va ajuta să treci peste perioadele grele. Dacă creezi un ”DE CE ” destul de puternic să te țină motivat, vei avea destul combustibil să suporți orice vine spre tine. În cele din urma, obiectele materiale ori vreun anumit titlu nu te va face fericit. Singurul lucru care te poate face fericit este persoana care ai devenit, ce ai creat în viata ta.

Care sunt motivele care te fac să vrei sa-ți realizezi obiectivul? Cum iți va schimba viata în bine?

 

  • Gaseste certitudinea absoluta.

 

Este în regula să nu ai nici-o idee despre cum o să realizezi obiectivul. Și este perfect normal să-ți setezi obiective dincolo de abilitățile tale. Ce este important este să ai credință și voință.

Vei găsi o cale să reușești. Chiar și acum când iți pare imposibil, știi în adâncul tău că poți ajunge la capăt. Cu acea credință vei putea lua înapoi controlul vieții tale. Chiar dacă nu vei putea controla lumea de afara ori provocările care te vor încerca, știi că ai curajul și perseverența să reușești.

Foarte multă lume renunța prea repede deoarece se focusează pe rezultatul final și se opresc, iar apoi se sabotează singuri spunându-și că ”Nu știu cum să fac asta.” sau ”Nu voi putea niciodată realiza asta.”

Dar, dacă nu ar mai trebui sa te gândești cum să faci asta și în schimb să ai credință în tine ca o să poți face asta indiferent de orice? Dacă realizarea scopului nu este doar în sfera posibilităților ci este o certitudine absoluta? Doar imaginează-ți cum iți poate schimba viața chiar acum.

 

  • Pratica si Repetitie

 

Gândește-te la cei mai buni antrenori din toate timpurile: Vince Lombardi si John Wooden ca exemplu.

Sunt renumiți pentru predarea fundamentelor persoanelor care au fost deja cele mai bune la ceea ce au făcut. Și au făcut-o din nou și din nou. De ce? Pentru că repetiția este mama tuturor abilitaților.

Nu poți seta obiectivele o singură dată apoi să nu te mai uiți niciodată la ele și să aștepți rezultate pe termen lung. Mintea ta subconștientă poate știi direcția generală de deplasare, dar puterea vine din practica pe care o faci zilnic.

Oamenii care caută o soluție rapidă nu vor atinge niciodată stăpânirea. Pentru atingerea scopului tău ai nevoie de focusare și pratică: Trebuie sa o repeți din nou și din nou.

Dacă vrei sa dobândești o abilitate noua, practica este cheia. Dacă cauți să realizezi mai multe în afacere, atunci determină procesele de bază pe care trebuie să le schimbi și să le execuți în mod regulat.

Dacă vrei să stăpânești orice lucru trebuie să-l integrezi în sistemul tău. Iar practicarea lui este cheia către el. Ține minte practica consistentă, concentrarea constantă – acest lucru vă duce la un impact profund și durabil asupra vieții voastre.

 

 

Sursa originala : https://www.tonyrobbins.com

Tradus de : Marin Ilie

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s